Venera - Uran
Aspekti

Venera aspekt Uran

Venera aspekt Uran

Srce joj lupa od uzbuđenja. Oseti vetar kako joj miluje kožu. Kad ide niz ulicu, a nešto je nosi. Kao da vodi ljubav sa svim tim pogledima. Koje ne vidi. Ali oseti. Vetar ih šiba po njoj. Potrčava usplahireno. Ide za vetrom. I on za njom. U krug tako napred nazad. Oboje neuhavtljivi.

Venera aspekt Uran

 (Svi ljudi- Uran). Ovde svima padaju vilice do poda. U gužvi je sama okružena svim tim pogledima. Dok se ona vrpolji. U njoj žive svi ti ljudi. Sve njihove misli. Ona ih detektuje. Na prvu, ne svesno. Ali ona ima monolog nesvestan, oseti šta ko misli. Jer je astrolog. Ima viziju . Zato je samouverena. Takva kakva jeste. Gleda svoja posla. Zna da nisu svi zbog toga svi oko nje kao sto je ona jedinstvena. Slobodna.

Ona kosu zabacuje. Divlje. To je njoj govor tela. Ova devojka kao da ima struju u sebi. Takve i pokrete pravi električne. To je ona devojka u klubu koja samo odjednom naglo izbaci grudu u više navrata dok igra. Bam bam, kao da joj rade oživljavanje. Ona se iznova rađa. Kao sto Uran stvara Veneru. Tako i ona nastavlja da živi. Na svoj impulsivni način.

 Živi kao da je svaki dan poslednji. Nije ljubomorna. Ona ne otima. Za nju je ljubav zajednička, nedeljiva. Ne plaši se tuđe inteligencije. Zato i ima širok krug poznanika i neobaveznih prijatelja. Pravih. A dalekih. Od kojih uči. Ne misli da je najpametnija. Jer joj je nebitno, živi svoj zivot. Ne svoje slabosti. Zato ih i nema.

Jer zna da je svaki čovek za sebe. I da svako nosi svoju istinu. Da su razlike one koje nas spajaju i koje nas dele. A koja svakog čini savršenog. Samo kada bi to svi znali. Nije njoj žao. Jer ona ne žali. Ona je Saturna oduvala. Ne zna šta je to. Nema emocije. Samo zanos. Ona širi ideju i širi ljubav.

‘Cause she’s so high
High above me, she’s so lovely
She’s so high
Like Cleopatra, Joan of Arc, or Aphrodite
She’s so high, high above me
First class and fancy free
She’s high society
She’s got the best of everything
What could a guy like me
Ever really offer?
She’s perfect as she can be
Why should I even bother?

Leave a Reply

Your email address will not be published.