Aspekti

Venera kvadrat/opozicija Uran

Venera kvadrat/opozicija Uran

Neće da ima obavezu u prijateljstvima. Mrzi je. Nervira je. Kao da gubi vreme. Izluđuje je pravilo da treba da izlazi, da se druži. Nervira je dogovaranje. Obavezno prijateljstvo. Jer zašto to baš mora tako? Šta je prijateljstvo, sveti gral..?! Svi se toliko kunu u njega. A nju toliko nervira. “Jesam ja zla?”-pita se. “Ej pa ona ni prijatelja nema. Kakva je to osoba?” Neki manje osuđivački nastrojeni će pak reći “Čudna je.” 

Venera kvadrat/opozicija Uran

Ali ona samo želi da njoj nešto zanimljivi padne s neba. Poput vanzemaljaca. Pita se ona gde su vanzemaljci da malo razbiju dosadu. Ne može ona da se cima oko bezveznog dogovaranja da bi već unapred znala da je osuđen na druženje. Ona voli neplanski da ode do prodavnice, ili sama u neku šetnju, razmisjajući o sebi. I da joj nekim slučajem iskoči zanimljiva ličnost. Koju više nikad ne mora i NEĆE da vidi! Jer već počinje da je guši u predelu vrata na samu pomisao na to.

A što se tiče njenog dragog, kad joj već iskoči. Najviše joj odgovara da je zauzet. Da je ne bi smarao. Ima dosta talenata na kojima bi u međuvremenu mogla da poradi, dok je sama. Ne znači da je on zaista smara, zapravo se mogu istinski voleti. Ali kvadrat ih tera na akciju za ličnu borbu. Onda može uvek da se izvuče da bude sama. Ili da je on sam iznenadi kad da se vide. Deluje ko da ne voli ljude, što može da se javi baš zato što je ne razumeju. Pa se naljute jer je tako “neozbiljna”. A najzanimljivija im je za druženje, baš zato što se samo niotkuda pojavi. Kada bi stalno bila tu, ona bi bila nesrećna, i nezanimljiva, besna i isfrustrirana. Tako da baš ovakva kakva je dosledna sebi, daje jedan poseban doprinos društvu.

Razlika između harmoničnog i neharmoničnog aspekta

Ona samo voli neponovljiva uzbuđenja. Ne ona obična uzbuđenja koja se planiraju sa harmoničnim aspektom Venere i Urana, već iz totalne kolotečine i mirnoće, harmonije kakva je Venera. Kada je sve savršeno. Ne voli ona pristojno uzbuđenje i s tim da živi na dnevnom nivou, već ide u totalnu suprostnost. Ona voli onu poslovicu “Zatišje pred buru”.

There’s no way I can save you
‘Cause I need to be saved, too
I’m no good at goodbys

venera kvadrat/opozicija uran

Neće ova Venera nikad da umre jer Uran je egzaltiran u Škorpiji. Dobija konstantno elektrošokove, metodom oživljavanja. Uran ne umire već diže iz pepela. Ne umire zbog ljubavi, već prekida kad dođe dotle. Svesna(Uran) je je svog bola, zato tu i odlazi bez reči. Bez zbogom.

Uran kako vladar Vodolije štiti od utapanja kad Venera nakon znaka Vodolije dođe egzaltirana u Ribe, jer onda ona nesebično pomaže i onima koji koji joj odmažu. Uran kao Venerin otac ima dužnost da je nadgleda. Sloboda u ljubavi je uvek njen zdrav razum i odgovor na sva pitanja Saturna, sumnje. Zato Uran uči Veneru da čuva ljubav za sebe, da bi mogla drugima, čistu i zdravu da daje. Jer ona onda ne pristaje ni našta ispod sedmog neba. Nebo će je uvek sačekati kad izroni iz najdubljih dubina. Oblak kao jastuk će biti spreman samo za nju, kad bura krene.

Goca Tržan:
 

Ne podnosim rastanke
I zato bez reči idem što pre
Idem al’ ne znam gde
Al’ znaću kad stignem tamo zar ne

Neću ni tlo da dotaknem
Ni jedan trag da ostavim
Samo da odem bilo gde

Kad kažem ne to znaci ne
Ne ljubi me i ne diraj me
Kad kazem ne to znači da
Je kasno za sve

I sečem iz korena
Tu naviku lošu da tvoja sam ja!

Voli ona ljude, samo one neponovljive, što je iznenade. Ne može da ima neku komunikaciju, stalno sa istim ljudima.

Primer: Na poslu, žena neće stalno pričati, čak će se povući, dakle biće samo Venera, i onda će šokirati svojom harizmom i veštinom zavođenja zanimljive osobe koja se pojavi. On će uzdramati njenu Veneru. Dati joj vajb koji joj treba. Onda će se opet okrenuti, povući i otići za novom avanturom.

Venera kvadrat/opozicija Uran

Venera kvadrat/opozicija Uran

Venera kvadrat/opozicija Uran

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *