Kako sa saturnom-Društvo,  Planete u znacima

Saturn u jarcu, venera u jarcu..

Ne vredi, saturn stiska veneru sve više. Znamo kome pripadamo. I znam gde nam je mesto. Neće nas niko. Samo neko, s malo više sreće ovde. A oni s manje sreće ko zna gde. Možda i nije nigde, pričamo o tom nekom. Sad se sećamo i one koje smo nekad voleli, a izgubili. Plačemo(rakovi) zbog onih što su nas povredili. Dosta njih nije u našim srcima, a i oni retki koji nisu u našim životima. Zbog retkih se pati. Maske će pasti. Ispod kojis se jasno vide mane onih kej smo voleli. Pitanje je samo koliko duboko, a odgovor ćemo sad dobiti. Nekome će zasmetati, neki će izdražati. Baki koja više nisu među živima, nesto što smo poklonili ili će otići zauvek sa njom ili kao u mom slučaju što imam neptun opozicija mesec, će otići “pogrešne ruke”. Ali nije sve crno. Nemojte dozvoliti da vas emocije preplave, bakina želja (neptun), je ono sto je teško razumeti, mi smo znale koliko je emocija zapakovano u taj poklon. Zato je najveći dar dati ga onome ko je baki ispunio životnu zelju, a koju nije doživela. Zato je ta osoba blagoslovena u čijim je rukama poklon. Teško je jednom raku shvatiti da nešto što je dao iz sveg srca, ode tako u nepovrat. on će plakati danima i proklinjati sudbinu, čak će se i naljutiti ali najviše na sebe, što mmožda sve što je dao i učio će otići u nepovrat, i on dobiti ništa neće. A toliko je voleo. Toliko je dao, a da mu se ništa ne vrati. Porodičnim nasledstvom vlada rak. On hoće naslediti, ali njemu nikad nije dovoljno, jer rak se uvek boje gladi(opozicija sa jarcem). On uvek hoće još(jupiter egzaltiran u raku). Nije on ni naivan ni lud, samo je doboročinitelj, kad otupusti iz sebe nebitne emocije(saturn). Problem sa ovim tranzitom saturna je što će sebe društvu predstavljati kao paćenika, nekog ko je nešto učinio i našao mesto u srcu svoje porodice će sad neko drugi uzeti, oteti(saturn). A on je bio miljenik(rak).

, and

Saturn u jarcu se podvlači pod kosti, zahlađuje porodične odnose. Diže zidove, adolescentu se pravi soba, rastu deca, brkovi, grudi.. Um sazreva. Nije kao što je nekad bilo, pada u zaborav(mesec). Život se nastavlja sam. Nema toplote kao u majčinoj utrobi. “Neće mama i tata zauvek živeti” što kažu. Vreme je da se skrasi, napravi nova porodica. Primarna sad odbacuje(rak/jarac). Ne mora bukvalno. Al opterecenje je sve veće, roditelji se brinu, hoće unučiće, žele da postanu baka i deka(saturn), hoće nova porodica(da se stvori).

Neće uvek biti mame i tate da štite, nema zaštite u domu(rak) već sami da se štimo i tražimo zaklon.

Dva razgovora ce teći. Ali oba će biti teška. Otac će biti zabrinut za ćerku sto se ne udaje, sto sebi ne traži krov nad glavom, sto ne izlazi iz kuce. Sto se zatvorila da je niko ne vidi. A ne zna da je ona davno naučila od njega da bude ozbiljna. Da nikud ne žuri. Sada se taj isti otac pita gde je pogrešio, da li je previše bio strog. Ne zna koga pre da krivi. A niko nije kriv. Samo nisu zreli(saturn) dok se opterećuju sa vremenom. I sa onim što je normalno.

U drugom slučaju, će otac smirivati ćerku da ne izlazi da se skrasi, da život ne shvata olako..

Prošlost mora pasti u zaborav. A ne treba nastaviti, nego stati. život(mars-ovan) se ne nastavlja, već se uspravno stoji(mars egzlatiran u jarcu).

Sentimentalniji, će biti preplavljeni emocijama, biće odbaćeni. Oterani iz sobe. Na vratima će pisati, zabranjen ulaz. Starija sestra(venera u jarcu) će se sećati(rak) barata ili sestre, kad je bio dete(mesec), pa je mogla šta je htela.

Mogli su se maziti, gnjaviti zajedno. Bili su srećni zajedno. A sad srećni odvojeno. A nekad je ta ista starija sestra bila u u ulozi mađeg bata/sestre, maštala o neostvarenoj ljubavi, dok je brat samo hteo da se igra. Starija sestra(se trudi da se razume i shvati i onaj deo sebe koje je ostao negde u podsvesti brata i periodu njene adolescencije. Onaj ko je mlađi u ovoj priči neće shvatiti, ali će početi sam da se igra, kao i onda kad je došao na ovaj svet, sam i najmlađi.

Shvatiće oni i nastaviće svako svojim životom.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *