Kako sa saturnom-Društvo

Samoća Saturn kao lek

 

 

“Normalno” je družiti se, a nije “normalno” malo odmoriti od svih. Iako ti je izvorni poziv takav, biti sam, raditi sam. Biti osobenjak. Nije normalno malo raditi na “svoju ruku”. Svom nagonu. Ono šta ga “radi”. A to je opet venera. Ali ona, ljubav(venera)prema sebi. Sve je lakše u društvu. Tu ima ko da te pokriva kad si kriv. A kad nisi onda jesi. Više ništa ne znaš, zbunjen si šarmom vage. Tačnije niko ne zna. Radi ono što je društveno prihvatljivo, jer je saturn egzaltiran. Društvo naspram pojedinca je jače dok smo u eri saturna. Većinski, ljudi i vole da su u društvu, samo retki su sami. Jer ih niko ne razume. To kao da čak i krije. Zanimljivo je da ono što smo(ovan-asc) je zapravo najskrivenije od nas. Baš zato se uklapamo u sredinu, i ne možemo pod tuđim uticajem da shvatimo ko smo. Nemamo priliku da misli razbistrimo. Da se suočimo sa samim sobom.

Društvena pravila

Ovan je uvek prvi i sam. Ali njemu je teško da se suzdrži od zova vage. Hrabrost je reci “sam protiv svih”. Lakše je reći “svi za jednog jedan se sve”. Primećujete razliku? Kad ostanete sami, uvek će vas društvo zvati da izadjete negde sa njima zajedno, a ako vam se ne ide, oni će biti uporni. I ako vam se nešto ne radi, oni će vam nabaciti krivicu(mars u izgonu u vagi). Naravno ovan treba biti dosledan sebi, ali on nema tu hrabrost iskonsku. Iako je “hrabar”.

Kako je to Saturn lek?

Još malo simbolike

Saturnov prsten poput noža samo kida izrasline(uran). Koje nastanu kada se pređe određena granica.

Šššš!

Tišina(ribe) treba da bude daleka, kako joj reči(devica-običan čovek) ne bi naudile. Kada je blizu tišina nije sigurna. Tad je osoba stidljiva, jer je u kontaktu s ljudima kojima ne zna da odgovori , zato je te reči povređuju. Jer je ispustila svoju tišinu, nije je štitila. Nije je čuvala kao tajnu.Kažu da nazadujemo. Kažu pesimisiti(saturn). Oni koji ne veruju u urana, u našu neizvesnu budućnost. I dalje smo zarobljeni u eri saturna, i verujemo da sve što je bilo nekad je bolje, da može biti samo gore. A na globalnom nivou se izuzetno širi svest, Mnogo više se zna o nečemo izvan našeg postojanja. Primer: svi više veruju u astrologiju, veruju u bolje sutra, u to da se možemo promeniti na bolje(Uran). Tačnije, da možemo upravljati svojom sudbinom. Da se možemo izlečiti, i naći “eliksir mladosti”.

Mobilni telefoni DA ili NE?

Svi sumnjaju u mobilne telefone(uran-merkur), jer se previše otuđujemo. A tako otvoreno pokazujemo da nam i nije toliko previše prijatno u nečijem društvu. Za početak otvoreno pokazujemo da smo individualna bića. Društvena u određenoj meri. Opet saturn egzaltiran u vagi. Znači saturn uvek treba da bude iznad nje. Treba uvek da postavi granice u odnosima. I onda uvidimo s kim možemo i koliko da imamo interakciju.

Ne treba izdati ljubav prema sebi, svoje dostojanstvo zarad drugih. Venera je i planeta interesa, znači ima odnosa dokle ima smisla. A zašto smo više individualna bića? zato što je znak vodolije, tamo gde nam srce zatreperi, gde se ne boji ničega, ne boji svog višeg Ja. Ne podređuje ga zbog drugih. Više smo individualna, nego društvena bića jer Uran i jeste ono iznad nas kao društva(Venera). a više smo i duhovniji jer Neptun je viša “oktava Venere”.

A zašto smo više individualna bića?

 Zato što je znak vodolije, tamo gde nam srce zatreperi. Gde se ne boji ničega, ne boji svog višeg Ja. Ne podređuje ga zbog drugih. Više smo individualna, nego društvena bića jer Uran i jeste ono iznad nas kao društva(Venera). a više smo i duhovnija jer Neptun je viša “oktava Venere”. 

Kad zavolimo sebe i druge ćemo.

Ne možemo dati ljubav ako je nemamo.

Until I learned to love myself

I was never ever lovin’ anybody else.

Leave a Reply

Your email address will not be published.