Nešto drugo

Od Urana do Saturna ili obrnuto

Uzbuđenje, uzbuđenje. Svi ga traže.. Kada prođe hoće još. Jer nema ništa da ih veže, da ih smiri. Retko se posle uzbuđenja neko smiri. Jer Saturn je redak kao dijamant. Zato ima toliko svega novog, ali ništa trajno. Ništa korisno. Samo svega previše. Bez pravih vrednosti. Posle uzbuđenja koje nije pravo, dođe depresija. I stalno se traži podsticaj da bi se depresija zamaskirala. Umesto da se dublje pogleda zašto se baš tako loše osećamo. I dobijemo pravu podlogu čak i za uzbuđenje.

Kao i kod zaljubljenosti. Koliko puta nam se svima desilo da se zaljubimo. Ali kada to prođe ostane samo navika. Pa i smorenost. Jer nema dubine. Nema mira u duši. Nema prave ljubavi. Gde bismo korene pustili.

Posebno je sad u brzom vremenu. Modernizaciji. Super kul je da menjamo poslove, parnere. Zanimanja. Da nam ništa pažnju ne drži. Jer nismo smireni. Um nam nije na mestu. Želimo više, bez podloge. I onda se duboko razočaramo. Uzbuđenju se tek možemo prepustiti kad realno sagledamo sebe. Prihvatimo naše najveće strahove. I ništa loše nam se ne može desiti.

Uran bi da pobegne od Saturna. Došljak od svojih korena. Od sebe. Uklopi se u masu. Moderan svet. Iako misli da je svoj, on je deo društva. Ako zver (Mars egzaltiran u Jarcu) u sebi zaboravi. Ako odbaci svoju neprihvaćenost(izolovanost).

Leave a Reply

Your email address will not be published.