Naslovna

Ovde pišem ono što zapažam i lepo i ne baš, uglavnom kroz prizmu planeta, asteroida, zvezda i ostalih nebeskih čuda…

Ne dopustite da vas zvezde (sunce,svrha) zaslepe, već da vas vode (sunce, vođa vladar,organizator).

Planete i zvezde i sav nebeski svod je čovečanstvu oduvek bio nedostižan, tj. naše unutrašnje biće koje smo tako duboko u sebe zarobili. Inače od svake planete smo po nešto uzeli, od neke više od neke manje. Tako se stvaraju nijanse koje nas razlikuju. Zato nam je tu astrologija da nam da konkretnije smernice o tome ko smo. i šta je to što nas čini posebnim.

Poznato je da većina na astrologiju gleda kao na zabavu, da nekažem, gatanje. Nažalost. Sinonim je Horoskop, sa pogrdnom aluzijom. Na prvu može delovati kao takvo nešto, Jer horoskop iskače svuda, u šarlatanskim varijantama. Ni ja nisam verolala dok se nisam udubila. 

Šta je to astrologija?

Simbolika broja 12 i religija

Broj 12 ima svoju posebnu simboliku, predstavlja celinu. jedan krug, ciklus. Predstavlja 12 apostola, koji su bili učenici Isusa Hrista, a koji bi se mogao staviti u krug, i tako postao naša misija, svrha života, zbog čega žimivimo, i prolazimo razne faze (12), da bismo spoznali Boga. Kao nagrada za sve usluge, što svi sveci imaju je oreol, baš oko tog kruga(kojeg čine svi apostoli, učenici Isusa, i života). Kao u Bibliji krv)mars Isusova je simbol života(mars). Koja vri u nama u kome god zodijačkom znaku da smo rođeni, i koji god da smo učenik(apostol, sluga) Božiji.

Više na ovu temu možete čuti klikom na sliku, a ima i knjiga "Hrišćanska astrologija", koju je napisao, Villiam Lily, napisana u 17. veku, koja pruža osnove astrologije.

Nisam baš našla sliku, kakvu sam tražila, Isusa hrista sa oreolom, A da je oreol sačinjen od zodijaka. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.