Planete u znacima

Merkur u Blizancima/Mesec u Raku

Nevinost deteta se ogleda u radoznalim pitanjima. Na koje se svi slatko nasmejemo, jer su tako nevini, tako čisti. A pitanja za naš pojam sramotna. Ali kada kedno dete isprezentuje misao svoju, ona postao nevina koliko i ono. Deca nas uče da se opustimo. Pa i zapitamo.

Sećate se kada smo i mi nekad bili deca. Pa nas ni o čemu nije bilo sramota da maštamo. Olako smo prihvatali ono što osećamo/mislimo. Prepuštali se tome. Nismo blokirali sve to. I pravili od svog života pakao. Svaki put kada bismo tako nešto iskreirali u svojoj glavi. Pa tako umetnička dela i nastaju. Kada se mašta pusti.

S godinama smo se čudili, dok nismo zagazili u okrutan svet odraslih. Mada su nas roditelji već zastrašivali da su svi okrutni. I da pazimo šta radimo. Automatski su nas programirala da mi samo radimo. A da ne mislimo i ne osećamo. Već da pazimo na svaki korak koji nam drastično menja živote. Što je sve suprotno od znaka Raka i Blizanaca. Jarac i Strelac. Drastično se menja život na dobro ili loše. Da svaka emocija(Mesec) i svaka misao(Merkur) nam menjaju tok života. Ne učeći nas da su one deo nas, i da ih prihvatimo takve kakve jesu, a ne nužno da menjaju drastično život. Jer mi sve odmah materijalizujemo. Pravimo od muve magarca. Kada se opozicija ovih znakova iskoristi kao karma a ne kao promena na bolje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *