Nešto drugo

Merkur kvadrat/opozicija Jupiter

Čovek prvo treba da nauči da se ponizi. Da bude svestan Jupitera. Boga. Da nije on Bog. Da je on Merkur(čovek). U ovo slučaju Jupiter ga testira. Uči na teži način da dođe do Boga. Sebi svojstven. Problem nastaje kad Merkur umišlja da je dostojan Jupitera, pa mu se suprotstavlja. Napada ga. A ne vidi svoju sramotu. Svoj greh. Greh običnog čoveka. Merkur ne prihvata da je jednak sa drugim ljudima. Već se dokazuje kroz bespotrebno blebetanje. Iliti pametovanje. Neće da uči zato što ga mrzi, jelte, jer je on previše pametan. Oni koji uče su glupi i koraju da se trude. To je njegova parola. On nije u kontaktu sa Saturnom. Ali nije svestan da je zategnutim odnosima sa Jupiterom. Da bi mu Jupiter znao samo kad bi Merkur znao gde mu je mesto. Kad bi poslušao Saturna, savest svoju. I zdrav razum. On bi stvarno mogao doseći Jupitera, na jedan drugačiji način.

Isto tako neće nastavit fakultet, a verovatno ga ni upisati. Mego će nastaviti da opanjakva one koji urade nešto u životu. Govoriće kako su eto oni uporni. Samo zbog para sve rade. A ne zna da su oni samo prihvatili život i sebe. Da su uspeli da se ponize. Jer tu leži uspeh. Krenuti od početka od sebe. Poniziš se onda kad znaš i pokazujes svoju čudnost. Mnogi će reći da je lenj. Ali nije. Njemu samo nije neki filozog došao i rekao kako da se radim na ovom svom aspektu. Koji nosi veliki potencijl. Ali problem nastaje u egu. U umišljenosti. Pa neće on valjda tako nešto da uči kad je on pun ideja. Koje nemaju osnovu. A ako krene krenuće još sto stvari da radi. I ceo rad ce mu psti u vodu. On mora mir da nađe i da uspori.

Saturn je na kraju ključ za sve. Onaj ko ima jakog Saturna. Neće imati problem ni sa jednim aspektom u natalnoj. Jer će znati svoju svrhu. Odgovornosti i obaveze.

Leave a Reply

Your email address will not be published.