Nešto drugo

Asteroid Psiha

Psiha svakako donosi nestabilnu psihu. Nije ni malo laka. Svakakve misli donosi i od svega pravi nauku. I od ljubavi, naravno. Otac na razne načine pokušava da je spoji sa momcima, što naravno nije uspeo. Jednoj klijentkinji je otac čak rekao da je bolje i da se razvede, ali da bude sa nekim. Čisto da se uklopi sa drugim Venerama i drugim ljubavima, vezama. Što njoj nije važno. Važno je da ispuni svoju psihu i da bude stabilna. Pa može pravu Veneru(ljubav) da ima sa Erosom. Njoj ne treba Venera bez Psihe. Bez nje same kao čvrstog običnog čoveka koji želi maksimum iz sebe da izvuče i vaznese se. Živi pravu ljubav na zemlji. Gde se ostvaruje deo priče kada Afrodita želi da uda Psihu za najružnijeg čoveka. Na šta otac pristaje. Jer ne može više usamljenu da je gleda.

Devojke koje imaju naglašenu psihu stvarno jesu duhovno lepe, i imaju posebnu fizičku lepotu. Na njima se vidi odsutnost, sanjivost i visoki ideali. One uporno odbijaju očeve izbore. I čekaju Erosa. Ali i kada ga upoznaju , razdvoji ih na nekoliko godina njena psiha.

One i dalje uživaju poštovanje od momaka. Ali duboko pate. Ali krenu na put duhovnog razvoja kako bi došle do Erosa. Koji je voli, dok drugi ne smeju. Nije ona strašna, niti bezobrazna. Samo je previše dobra. I ne pada na Venerine sitne grehe.

Sestre i ljubomora

Nekako se baš uvek namesti da osoba koju devojka voli nestane, nemaje ili ne daje signale. Kada sestre, drugarice su sa njom. One kao njen strah iliti crv sumnje podsvesno teraju Eros kao čistu božansku ljubav. I one joj pune glavu kako on nju ne voli. Da ona sve umislja. Pa psiha pomalo luda ispadne. Ipak odluči da više nikome o svojoj ljubavi i ne priča, jer njoj više niko ne veruje. Ne veruju da takva ljubav može da postoji, a da se ne vidi.

Pages: 1 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *